از دست دادن یک یا چند دندان تاثیر به سزایی در چهره و مهم تر از آن در روحیه و اعتماد به نفس افراد دارد.ایمپلنت های دندانی میتوانند علاوه بر بازیابی توانایی جویدن طبیعی، چهره طبیعی و زیبایی لبخند را نیز به فرد بازمی گرداند. کاشت ایمپلنت دندان در خانم ها از سن ۱۵ سالگی و در آقایان از سن ۱۸ سالگی امکان پذیر است.
ایمپلنت دندان چیست؟
ایمپلنت دندان نوعی پایه تیتانیومی سازگار با سلول های بدن است. از ایمپلنت های دندانی به عنوان جایگزینی مناسب و دائمی به جای یک یا چند دندان از دست رفته استفاده می شود. پس از قراردادن ایمپلنت دندان توسط دندانپزشک در داخل استخوان فک، با استخوان سازی سلول های استخوان ساز در سطح ایمپلنت دندان، استخوان فک به ایمپلنت دندان جوش می خورد. فرآیند جوش خوردن معمولا ۳ تا ۴ ماه طول کشیده، سپس قسمت تاج و روکش دندان ساخته شده و بر روی پایه قرار می گیرد.
چه زمانی به یک اجراحی ایمپلنت دندان نیاز دارید؟
جراحی ایمپلنت دندان میتواند برای جایگزینی یک دندان، چند دندان و یا همه دندانها به کار رود. جایگزینی دندان باعث بازیابی عملکرد مناسب دندانی در عین ایجاد زیبایی است. زمانی که صحبت از جایگذاری دندان میشود، ۳ گزینه برای بیمار وجود دارد:
دندان مصنوعی ارزانترین روش برای جایگزینی دندان هاست، اما در عین حال این روش کمتر مورد استقبال واقع میشود چرا که در دهان افراد حس ناراحتی ایجاد میشود.به علاوه، دندان مصنوعی میتواند بر روی ذائقه و تجربه یک نفر از غذا تأثیر بگذارد. بریج دندانی بهترین گزینه برای جایگزینی دندان پیش از خلق ایمپلنت دندانی بود. مهمترین نکته منفی بریج دندان این است که بریج به ریشه دندان طبیعی کنونی برای کنترل نیازمند بود.ایمپلنت فقط توسط استخوان کنترل میشود و بر روی دندانهای طبیعی مجاور تأثیری نمیگذارد.
عوارض و مشکلات احتمالی درمان ایمپلنت دندان:
مانند هر روند جراحی دیگر، اختلالات خونریزی، عفونت، آلرژی، بیماری کنونی و داروهای مصرفی باید پیش از آغاز روند جراحی با دقت مورد بررسی واقع شود. خوشبختانه احتمال موفقیت این روش نسبتا بالاست و شکست در این روند معمولا در موارد غیر عادی مانند وجود عفونت، شکستگی دندان ایمپلنت شده، آسیب به نواحی اطراف مانند عصبها، رگهای خونی و دندانها، موقعیت ضعیف دندان ایمپلنت شده، کیفیت و کمیت نامناسب استخوانها و … به وجود میآید.