ایمپلنت دندان

درمان ایمپلنت دندان،چند دندان را می تواند پشتیبانی کند؟

با ایمپلنت دندان می توان همه اشکال جایگزینی دندان از جمله بریج دندان یا دندان مصنوعی را جایگزین کرد.اگر یک دندان خود را از دست داده اید، یک ایمپلنت دندان نیاز دارید. اگر جای خالی دندان در دهانتان مربوط به دو، سه و یا چند دندان می شود چند گزینه بر پایه ایمپلنت دندان برایتان وجود دارد. در این موارد لازم نیست حتما برای هر دندان یک ایمپلنت دندان بگذارید. تعداد دقیق ایمپلنت دندان هایی که لازم دارید بستگی به کیفیت و حجم استخوان آن ناحیه دارد.در فک بالا تراکم استخوان معمولا کمتر از فک پایین است و اگر هیچ دندانی نداشته باشید، بیشتر گزینه های درمانی شامل جایگذاری حداقل ۶ ایمپلنت دندان برای پشتیبانی از یک قوس کامل دندانی شامل ده دندان جایگزین شده یا بیشتر است.در فک پایین، استخوان به سمت جلوی دهان بسیار محکم تر می شود و در نتیجه ایمپلنت دندان کمتری نسبت به قوس دندانی بالا لازم است.برای جایگزینی ۱۰ دندان یا بیشتر در فک پایین یک برنامه درمانی ساده با ۴ ایمپلنت دندان ممکن است در نظر گرفته شود اما ۵ تا ۶ ایمپلنت متداول تر است.

درمان ایمپلنت دندان برای چه افرادی مناسب است؟

درمان ایمپلنت دندان درصورتی که سلامت عمومی تان خوب است می تواند گزینه خوبی برای شما باشد.برخی عادات مانند مصرف زیاد الکل یا سیگار، خطر ایجاد مشکلات مربوط به التیام بافت ها را افزایش داده و تاثیر منفی بر سلامت لثه و استخوان پیرامون ایمپلنت دندان در بلند مدت میگذارند. همچنین دندان های طبیعی باقی مانده در دهان اگر دچار بیماری و مشکل شوند ممکن است موفقیت درمان ایمپلنت را نیز کاهش دهند.در صورتی که مشکلات پزشکی دیگری دارید با دندانپزشک صحبت کنید. در موارد نادر، مشکلات پزشکی مانع از استفاده از ایمپلنت دندان میشود.

درمان ایمپلنت دندان چه مدت طول می کشد؟

در موارد معمولی از زمان جایگذاری پایه ایمپلنت دندان تا زمان اتصال تاج مصنوعی بر روی آن، بین ۶ هفته تا ۶ ماه زمان لازم است. اگر استخوان کیفیت و مقدار خوبی داشته باشد زمان درمان کوتاه تر شده و در شرایطی که استخوان ضعیف است مدت درمان طولانی تر میشود و ممکن است زمان آن از ۶ ماه فراتر برود.

آیا درمان ایمپلنت دندان می تواند مانع تحلیل استخوان شود؟

در واقع این یکی از مهمترین ویژگی های ایمپلنت دندان است.هنگامی که ایمپلنت در فک نصب می شود و پروتز مصنوعی را نگه میدارد، نیروی عملکردی که هر روز به آن وارد می شود تولید استخوان آن ناحیه را تقویت کرده و باعث قوی و متراکم تر شدن استخوان میشود. ایمپلنت نیز همانند هر چیز دیگر محدودیت هایی در تحمل فشار دارد.

دندان قروچه و بهم فشردن دندان ها: افرادی که عادت دندان قروچه و یا بهم فشردن فک و دندان دارند ممکن است نیروی بیش از حدبه ایمپلنت دندان خود وارد کنند. اغلب دندان قروچه در حین خواب اتفاق می افتد به همین علت فرد خود از آن باخبر نیست. ساییدگی شدید یا صاف شدن سطح جونده دندان ها، لب پر شدن لبه های مینای دندان و یا شکستن مداوم پر شدگی دندان از متداول ترین علائم دندان قروچه یا بهم فشردن دندان ها هستند. تاثیر دندان قروچه در طول درمان باید در نظر گرفته شود. می توان با جایگذاری ایمپلنت دندان بیشتر، انتخاب مواد مقاوم تر و استفاده از محافظ دهان در هنگام خواب با تاثیر آن مقابله کرد.

درمانگاه تخصصی دندانپزشکی ریحانه