درمانگاه تخصصی دندانپزشکی ریحانه

ایمپلنت دندان

اجزای انواع ایمپلنت دندان :

  • تاج سرامیکی (به جای دندان در دهان)

  • اتصال دهنده که دو قطعه را به هم پیوند می دهد (به نام اباتمنت)

  • پیچ تیتانیوم (به نام ایمپلنت) به عنوان ریشه اصلی، در استخوان فک قرار می گیرد.

علل شکست ایمپلنت دندان :

ایمپلنت های دندان در صورت فشار زیاد و قبل از اینکه کامل به فک جوش بخورند احتمال شکسته شدن دارند.همچنین قسمت های دندان جدید نیز از هم جدا می شوند.هنگامی که شما غذاهای بسیار سفت و سخت می خورید یا از دندان های خود برای باز کردن چیزهای سخت استفاده می کنیدباعث می شود تاج دندانتان زیاد عمر نکند.

راه های جلوگیری از شکستن ایمپلنت دندان :

در روز اول که ایمپلنت ها در دهانتان جایگذاری شدند نباید فشار زیادی بر روی دندان هایتان بیاورید.

در روز اول از مسواک زدن پرهیز کنید چون به ایمپلنت و تاج دندان فشار وارد می کند.

در صورت خونریزی سریعا به دندانپزشک خود مراجعه کنید.

نشانه های شکسته شدن ایمپلنت چیست :

احساس شل بودن ایمپلنت : احساس اینکه ایمپلنت در فک شل است و یا در واقع قادر به تکان خوردن است، می تواند نشانه یک ایمپلنت شکسته از دندان باشد.

 تورم یا التهاب : برخی ورم های خفیف بلافاصله پس از کاشت ایمپلنت نرمال هستند، اما اگر بافت لثه شروع به قرمز و ملتهب شدن کند، می تواند نشانه عفونت باشد.

احساس ناراحتی و درد : درد می تواند نشانه خوبی باشد که چیزی مشکل دارد، اما می تواند بخشی از فرآیند درمان نیز باشد، حداقل برای مدتی کوتاه بعد از این که ایمپلنت گذاشته شد.

برای ایمپلنت دندان چه عکسی لازم است :

ایمپلنت دندان تحت بیهوشی

ایمپلنت دندان انواع گوناگونی دارد و با مشورت یک دندانپزشک مجرب می توان بهترین روش را برای ایمپلنت کردن دندان انتخاب کرد.اگر استخوان فک برای پشتیبانی ایمپلنت دندان مناسب باشد، تکنیک های مختلفی برای بازسازی استخوان فک و ایجاد پایه ای قوی برای ایمپلنت دندان استفاده می شود.

از جمله مورادی که برای ایمپلنت دندان مهم می باشند :

تقویت استخوان :

این مورد شامل بازسازی و بازتولید استخوان در فک می باشد که برای پشتیبانی از ایمپلنت دندان ها می باشد.

تحقیقات نشان داده که اضافه کردن و تقویت استخوان بهترین نتیجه برای ایمپلنت کردن دندان می باشد.

لیفت سینوس :

نام دیگر این مورد تقویت سینوس می باشد.در واقع با اضافه کردن به استخوان زیر سینوس در مواقعی که استخوان سینوس به خاطر دندان های پشتی بالایی از دست رفته است، استفاده می شود.

افزایش عرض فک و دهان :

اگر عرض دندان برای پشتیبانی از ایمپلنت مناسب نباشد.مواد استخوانی گرافیتی هم به بالای فک اضافه می شوند و عرض آن نیز افزایش پیدا می کند.

آیا در مرحله بعد از عکس برداری استفاده می شود؟

رادیولوژی دیجیتالی یا عکسبرداری دیجیتالی سه بعدی که از دندان ها گرفته می شود.در ضمن از نرم افزارهای برنامه ریزی و شبیه سازی عمل ایمپلنت نیز استفاده می شود.درضمن کار را قابل پیش بینی تر و آسان تر می کند.دندانپزشک از رادیولوژی دیجیتال و غیره در واقع برای بررسی فیزیک فک و دندان استفاده می کند.با این کار می تواند جایگاه مناسب ایمپلنت را بررسی کند.همین باعث صرفه جویی در وقت و هزینه و کوتاه تر شدن زمان بهبودی بعد از عمل می شود.در ادامه از رادیولوژی دیجیتال سه بعدی برای بررسی ارتفاع، پهنا و ضخامت استخوان فک نیز استفاده می شود.حتی تراکم آن ها بررسی می شود، چون برای کاشت باید تراکم و حجم استخوان مناسب باشد که بتواند ایمپلنت را پشتیبانی کند.

سی تی اسکن در ایمپلنت دندان به چه دلیل استفاده می شود ؟

در سی تی اسکن یا توموگرافی کامپیوتری، تصاویری از ساختارهای زیرین دندان ها در اختیار دندانپزشک ها قرار می گیرد. تصاویر مقطعی عرضی هم به دندانپزشک داده می شود که این امکان را می دهند تا شکل و موقعیت دقیقشان بررسی شود.سپس از داده های به دست آمده برای شبیه سازی تصاویر سه بعدی بافت ها در کامپیوتر استفاده می شود. برنامه ریزی درمانی براساس نتایج معاینات انجام می شود.